27 Aralık 2015 Pazar

Site Apartman Yöneticliği haberimiz bugün Hürriyet İnsan Kaynaklarında haber oldu. 

APARTMAN ve site yöneticilerinin görevi çoğunlukla sadece aidat toplanmasından ve genel giderlerin karşılanmasından ibaret sayılıyor.

Oysa bina yönetiminin sorumlulukları arasında kararların alınma şekli, uygulanması, yıllık bütçenin ve amortismanların oluşturulması ve güvenlik gibi profesyonelce gerçekleştirilmesi gereken konular bulunuyor. Altın Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı’nın verdiği bilgiye göre 20 milyon nüfuslu İstanbul’da nüfusun yüzde 40’ı da sitelerde oturmayı tercih ediyor. Günümüzde sitelerde profesyonel yönetim oranı ise yüzde 7. Sitelerde oturmayı tercih edenlerin oranının giderek artması bekleniyor. Bu nedenle, site-apartman yöneticilerine ihtiyaç artacak.

4.000 TL maaş
Bir site veya apartman için profesyonel yönetim desteği alınması halinde ödenecek ücret, hane sayısı, bina toplam alanı ve alınması istenen hizmetlere göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, 40 haneli bir blokta binanın yönetiminde daire başına 50-100 TL arası yönetici hizmet bedeli alınabilir. Bu durumda yöneticinin kazancı bu tek bina için 4.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

MEB onaylı yöneticilik kursu
Apartman-site yöneticiliği ile ilgili kanunen bir eğitim kıstası bulunmuyor. Özelmacıklı, bu konudaki eksikliği gidermek ve bu işi meslek olarak edinmek isteyenler için MEB onaylı Apartman ve Site Yöneticiliği kursu projesini hayata geçirdiklerini anlatıyor. 72 saatlik eğitimde gayrimenkul, bina, site ve toplu yapı yöneticiliği, kat mülkiyeti yönetimi, ana gayrimenkul yönetimi, işletme projesi, komşu hakları, komşuların uyması gereken konular, kapıcılık hizmetleri, hukuksal mevzuat hakkında bilgiler veriliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/profesyonel-apartman-yoneticileri-geliyor-40032839


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder