30 Aralık 2015 Çarşamba

APARTMAN YÖNETİCİLİĞİ MESLEK OLUYOR - Yeni Yüzyıl Haberi


APARTMAN YÖNETİCİLİĞİ MESLEK OLUYOR


TÜRKİYE nüfusunda her beş kişiden birinin yaşadığı İstanbul'da bina yönetimi ayrı bir meslek dalı olarak ortaya çıkıyor. 12 milyonu aşkın nüfusun toplu konut tarzı sitelerde yaşaması ile bu alanlann çok daha profesyonelce yönetilmesini zorunlu kılıyor. İşte bu noktada Türkiye'de ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı onaylı "Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı" başlıyor.

Projeyi programlayan ve eğitmen, Altın Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı, kursta derslerin, alanında uzman ve tecrübeli öğreticiler tarafından verildiğini belirterek, programın apartman, site ve toplu konutlardaki mevcut gelişmeler ve sektör ihtiyaçlan göz önüne alınarak hazırlandığına dikkat çekti. 72 saat süren Site ve Apartman Yöneticiliği kursunda hafta içi ve hafta sonu programlan bulunuyor. Kurs ücreti ise 850 lira.

Site ve apartman yöneticilerinin yasal sorumluluklarının artmasının yeni nesillere profesyonel anlamda çalışabilecekleri iş kolu oluşturduğuna dikkati çeken Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Apartman ve site yönetimi ihtiyaç duyulan faaliyetleri yerine getirirken ortaya çıkan giderleri ve gelirleri, şeffaf ve hesap verilebilir bir biçimde tutmak zorundadır. Örneğin 40 haneli bir blokta binanın yönetiminde daire başında 50-100 lira arası yönetici hizmet bedeli alınabilir. Bu durumda yöneticinin kazancı bu tek bina için 4 bin liraya kadar çıkabiliyor" dedi.

Sınava tabi tutulacaklar Özelmacıklı, program hakkında şu bilgileri verdi: "Katımcıların temel hukuk kavramlannı, site ve apartman yönetimiyle ilgili mevzuatı, belediye imar planlannı öğrenmeleri amaçlanıyor. Aynca toplumsal düzeni sağlayan kurallara ve kişilik haklarına uygun davranmaları, kendilerini doğru ifade etmeleri, etkin dinleyici olmalan ve ikna edici iletişim kurmalan da hedefleniyor. Kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak sınavda başarılı olanlara, kurs bitirme belgesi verilecek. Katılımın zorunlu olduğu derslerde gayrimenkul, bina, site ve toplu yapı yöneticiliği, kat mülkiyeti yönetimi, ana gayrimenkul yönetimi, işletme projesi, komşu hakları, komşuların uyması gereken konular, kapıcılık hizmetleri, hukuksal mevzuat hakkında bilgiler veriliyor."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder