28 Aralık 2015 Pazartesi

72 SAATTE YENİ İŞ İMKANI

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile, ''profesyonel site ve apartman yöneticiliği'' kursuyla işsizlere yeni bir iş kapısı açılıyor.

Hızla gelişen gayrimenkul sektörüyle artan konutlar, yapısal olarak daha geniş kitlere hitap ediyor. Özellikle İstanbul'da nüfusun 20 milyona yaklaşması ve diğer metropollerde benzer durumların gözlenmesi, toplu yaşam alanlarında konut sahiplerinin görüş ayrılıkları ve birtakım sorunlar, site ve apartman yöneticiliği konusunda profesyonel bir eksiklik oluşturuyor.

MEB onayladı



Proje sahibi, aynı zamanda eğitmen olan Altın Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak sektörürün gayrimenkul projeleriyle günden güne daha çok ivme kazandığını, bu durumun ise site yöneticiliği açısından bir mesleki gereklilik taşıdığını ifade etti. Mevcut konut yapılarının eskiye nazaran daha çok katlı olmasının bu projeye etkisinin büyük olduğunu söyleyen Özelmacıklı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kursun onaylandığını ve tecrübe sahibi eğitmenlerce 72 saatlik bir programla işsizlere iş olanağı sağladıklarını belirtti.

Her yerde iş olanağı var

Konutlaşmayla birlikte site yönetimlerinde idare mekanizma sorunu da yaşandığına değinen Özelmacıklı, en büyük projelerde dahi böyle bir açığın oluştuğuna dikkat çekti. Site yönetiminin, bildik kalıp kurallarla sınırlı olmadığını söyleyen eğitmen, içinde birçok iş kolu barındıran bir sorumluluk olduğunu, bu sorumluluk için de tam donanımlı kişilerin çalışması gerektiğini ifade etti.

Hukuktan iletişime profesyonel dersler

Kurs programlarında; temel hukuk, belediye imar planları, iletişim gibi konularda profesyonel eğitmenlerce ders verildiğini söyleyen Özelmacıklı, kursa katılımların zorunlu olduğunu ve 850 tl ücret karşılığında katılımcıların kursa katılabileceklerini ifade etti.

72 saatlik kurs sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak sınavla yeterli başarıyı gösteren herkesin, sertifikalı yeni bir işe sahip olacaklarını dile getiren Özelmacıklı, burada amaçlananın işsizlere iş ortamı sağlamakla birlikte komşuluk ilişkilerinin daha güzel yaşanması, kişi hak ve özgürlüklerinden kaynaklanabilecek olası sorunların toplumsal yaşam alanlarına yansımaması olduğuna ayrıca dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder