13 Ocak 2016 Çarşamba

İndergisi Haber - Site Apartman Kursumuz Hakkında

Diplomalı İşsizlere Yeni İş Kapısı 

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'da bina yönetimi ayrı bir meslek dalı olarak ortaya çıkıyor. MEB Onaylı "Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı* ile gençler sitelerde apartman yöneticisi olarak çalışma imkanına kavuşuyor.

Türkiye'de ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı 'Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı' başlıyor. Programı tamamlayıp sertifika alan kursiyerler, sitelerde iş bulabilecek, profesyonel apartman ve site yöneticisi olarak çalışabilmeleri mümkün olacak. Projeyi tasarlayan eğitmen, Altın Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı, kursta derslerin, alanında uzman ve tecrübeli öğreticiler tarafından verildiğini belirterek, programın apartman, site ve toplu konutlardaki mevcut gelişmeler ve sektör ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandığına dikkat çekti.

Site ve apartman yöneticilerinin yasal sorumluluklarının artmasının yeni nesillere profesyonel anlamda çalışabilecekleri iş kolu oluşturduğuna dikkati çeken Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Apartman ve site yönetimini salt hukuki boyutuyla ele almamak gerekir. Zira apartman ve site yönetimi, içerisinde birbirinden farklı işleri yerine getirecek görevliler bulunan organizasyonu da sorunsuz ve etkin bir şekilde yönetmek durumundadır. Apartman ve site yönetimi ihtiyaç duyulan faaliyetleri yerine getirirken ortaya çıkan giderleri ve gelirleri, şeffaf ve hesap verilebilir bir biçimde tutmak zorundadır" diye konuştu.

Mustafa Hakan Özelmacıklı, mega sitelerin yönetim ihtiyacının apartman ve site yöneticiliği alanında yeni bir iş kolunun ortaya çıkmasına neden olmasıyla, Türkiye'nin ilk MEB onaylı Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı'nı başlattıklarını açıkladı.


72 saatlik kurs 850 TL 


Mustafa Hakan Özelmacıklı, programın apartman, site ve toplu konutlardaki mevcut gelişmeler ve sektör ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandığını ifade etti. Programı tamamlayanların profesyonel apartman ve site yöneticisi olarak çalışabilmelerinin mümkün olacağını dile getiren Mustafa Hakan Özelmacıklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kursta katılımcıların temel hukuk kavramlarını, site ve apartman yönetimiyle ilgili mevzuatı, belediye imar planlarını öğrenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca toplumsal düzeni sağlayan kurallara ve kişilik haklarına uygun davranmaları, kendilerini doğru ifade etmeleri, etkin dinleyici olmaları ve ikna edici iletişim kurmaları da hedefleniyor. Kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak sınavda başarılı olanlara, MEB onaylı kurs bitirme belgesi verilecek. Katılımın zorunlu olduğu derslerde gayrimenkul, bina, site ve toplu yapı yöneticiliği, kat mülkiyeti yönetimi, ana gayrimenkul yönetimi, işletme projesi, komşu hakları, komşuların uyması gereken konular, kapıcılık hizmetleri, hukuksal mevzuat hakkında bilgiler veriliyor."

Özelmacıklı, 72 saat süren Site ve Apartman Yöneticiliği kursunda hafta içi ve hafta sonu programların bulunduğunu belirterek; kurs ücretinin 850 TL olduğunu açıkladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder