2 Ocak 2016 Cumartesi

02.01.2016 tarihli Zaman Gazetesi haberimiz

ARTIK SİTE VE APARTMAN YÖNETİCİSİ PROFESYONEL OLACAK

Giderek kalabalıklaşan İstanbul'da bina yönetimi ayrı bir meslek dalı haline geldi. 2014 verilerine göre 20 milyona yaklaşan İstanbul nüfusunun 12 milyonu toplu konut tarzı apartman ve sitelerde yaşıyor. Değişen mimarinin de etkisiyle daha fazla sosyal donatılara ve modern olanaklara sahip toplu konut alanlannın çok daha profesyonelce yönetilmesi de artık zorunlu hale geliyor. Bu sebeple Türkiye'de ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 'Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı' başlıyor. Programı tamamlayıp sertifika alan kursiyerler, sitelerde iş bulabilecek, profesyonel apartman ve site yöneticisi olarak çalışabilmeleri mümkün olacak. Projenin miman Altın Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı, kursta derslerin, alanında uzman ve tecrübeli öğreticiler tarafından verildiğini belirterek, programın apartman, site ve toplu konutlardaki mevcut gelişmelerve sektör ihtiyaçtan göz önüne alınarak hazırlandığına dikkat çekti.

PROFESYONEL YÖNETİCİYE 4.000-TL MAAŞ 

Site ve apartman yöneticilerinin yasal sorumluluklarının artmasının yeni nesillere profesyonel anlamda çalışabilecekleri işkolu oluşturduğuna dikkat çeken Mustafa Hakan Özelmacıklı, "40 haneli bir blokta daire başına 50-100 TL arası yönetici hizmet bedeli alınabilir. Bu, yöneticinin kazancını tek bina için 4.000 TL'ye çıkarır." diye konuştu.

Altın Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı, 72 saat süren site ve apartman yöneticiliği kursunda hafta içi ve hafta sonu programların bulunduğunu belirterek; kurs ücretinin 850 TL olduğunu aktardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder